woensdag 6 juli 2011

Woensdag 6 Juli 2011 :

6hrs (NYC-time) ’s morgens worden de luikjes voor de oogjes geopend en kom ik samen met the City tot leven; relatieve korte nacht maar toch diepe slaap (thanks to the melatonine) was voor mij genoeg om op te staan en de eerste dag te plukken.

New day” – Sweet Coffee

Pom Wonderful @ rooftop Pod Hotel

In my homeland ben ik 100% ochtendmens, dus geniet ik hier des te meer van. Pure innerlijke gelukzaligheid overvalt me in dit nieuwe continent… Ik stap snel in wat kledij en ga naar tot nu al in mijn favoriet winkeltje op de hoek voor een fles water, Pom Wonderful (puur granaatappelsap uit California – sponsor van Carmin-Cervelo) en een potje vers fruit te kopen.

Ik ga recht naar de rooftop van mijn hotel (14 verdiepingen hoog) om met adembenemende zichten mijn eerste ontbijt te nuttigen. Het zicht en het dito gevoel zijn overweldigend… Als pure ochtendmens kan dit tellen, real goose bumps! Tezamen met “Soundgarden” mijmer ik weg…

Black hole sun” – Soundgarden

Terug met de voetjes op de grond, neem ik een douche en trekken mijn reispartner en ik midtown en downtown Manhattan in op zoek naar deel 2 van ons ontbijt. Ben benieuwd naar het typische Amerikaanse stealcut oatmeal breakfast, want als fervent glutenvrije eter kom ik hier enorm aan mijn trekken. Hmmm, een warme heerlijke havermoutpap met toppings van nootjes, granola, raisins en voor de zoetebekken soortjes suiker. Na opgegeten te hebben op een bankje nabij Fifth Av. kon onze eerste wandeling van start gaan.

Startende aan de rand van Central Park met 8th Av.; langsheen Central Park naar Fifth Av. waar the Apple store, Abercrombie & Fitch en Trump Tower gelegen zijn. We slaan de 53e street in en passeren aan het MoMa museum; blokje om naar St. Patrick’s Cathedral om Rockefeller Plaza en Center te aanschouwen; op het einde ervan zijn de NBC Studios en Radio City Music Hall gevestigd. We stappen verder naar Av. of the Americas, 7th Av. om te komen aan het wereldbekende Times Square, waar elk jaar nieuwjaar zes uurkes vroeger van start schiet dan bij ons. Indrukkende televisiebeelden en commercial reclames overvallen je op Times Square : “Top of the Commerce”.

@ Bryant Park

We zijn toe aan een eerste stopplaats voor een drankje en een toiletbezoekje; we houden halt aan “Bryant Park“. Een prachtig stukje groen temidden de skylines waar vele concerten, theaters en films vertoond worden. Mooi plekje natuur temidden de skylines! Jammer dat we maandagavond vertrekken, anders konden we een filmpje meepikken op het gras in Bryant park! Mijn reisgenoot bestelt een ijs thee, denkt een suikerzoete europese ice tea te bestellen maar krijgt echte iced tea, eigenlijk zo slecht nog niet, alles went blijkbaar snel

@ Eataly

Hoe laat is het nu? 11h15. Mijn reispartner stelt : “Het is precies namiddag”. Het jetlag bugje slaat beetje toe! Uren spelen geen rol; we hebben honger en gaan op zoek naar een healthy comfort food. Ideetje komt bij me op : Eataly aan Madison Square Park! Italiaans concept dat komt overwaaien uit Torino en Bologna; een soort van marktplaatsje waar verscheidene soorten restaurants en winkeltjes zijn verdeeld. Hun motto is “We cook what we sell and we sell what we cook”. We kiezen plaats te nemen aan de toog waar koude gerechten, groenten en soep wordt geserveerd. Mijn reispartner neemt een traditionele “Insalata Caprese” en ik een “zuppa di verdure con una insalata”. Smaakt heerlijk! Ik koop nog een t-shirt met het opschrift : “La vita è troppo breve per mangiare male”.

Trekken verder via Broadway naar het zuidelijkste punt van onze uitstap vandaag : Madison Square Park en erna Washington Square Park. Toch een stevige afstand langsheen de commerciële shops van Broadway om uiteindelijk aan de ronde boog van Washington Square Park te komen. De vermoeidheid slaat wat toe en nemen plaats op de vele bankjes. Eventjes uitblazen en genieten van de gezellige rustige drukte van de locals en tourists in het park.

Afterwords we go back uptown by subways, maar eventjes toch uitzoeken waar die metrohalte gelegen is; fuck die ligt goed verscholen! Eventjes nog een flesje water en een crispy rice cracker kopen als dessertje om zo terug uptown te gaan. afstappend aan Lexington Av. wipt mijn reispartner de Gap-store binnen. Terugkomend op ons hotel slaat de vermoeidheid toe en ik stel voor om een klein dutje te doen van max. 45 minuutjes. Na een deugddoend dodo’ke neem ik een douche onder een warme regensproeier en kleed me op met hemdje en broekje en kiezen resto uit om dinner te nuttigen : “Fig and Olive” in Meatpacking District!

Trekken terug naar de metro on 51st street en willen de groene lijn 6 tot 14st Union Square en dan de grijze lijn L naar 14st street, by the way to 14st street went not all very smooth, we dienen drie maal een andere metro te nemen want steeds de verkeerde richting… Fuck jong, niet simpel ze hier, zeker de richting van de metro. Weinig aanwijzingen en de locals kennen enkel de lijnen die zij dagelijks nemen. Maar komen uiteindelijk toch aan in Meatpacking District. Eventjes oriënteren en stappen naar het Mediterraan restaurant “Fig and Olive“. De menukaart oogt zeer uitnodigend : mijn reispartner kiest “grilled steak skewers & couscous” en ik “Salmon a la andalucia”. Ik pas voor het dessert maar mijn reispartner gaat voor een warm chocolate soufflé, candied orange & vanille ice cream; ik hou het bij een sobere maar heerlijke Jasmin tea.

We wandelen nog eventjes door het hippe Meatpacking District. Voorheen een duistere buurt met warehouses van vlees- en kadaverhandelaars, prostituees en drugdealers, maar de laatste jaren een opgewaardeerde buurt vol sjieke winkels, lekkere restaurants en hip mooi volk. The place to be for stars and models; we!

Aantal muziekgroepen hebben hier hun onderkomen waaronder MGMT – “electric feeling”.

We vragen aan onze ober, de cynische gringo, waar we nog iets kunnen drinken en hij stelt voor om naar the Standaard Hotel te gaan en iets te nuttigen op de  rooftopbar, maar aangekomen, blijkt de bar gesloten te zijn. Vreemd: ofwel niet welkom ofwel toch gesloten, maar denken meer aan het eerste! Gaan richting metro en trekken naar ons nestje. Maar eerste nog de juiste metrolijn vinden en vooral de juiste richting. Ofwel ontbreken we het juiste metro-chromosoom ofwel een missing metrolink. Laatste stukje te voet via Av. of the Americas, Madison Av. en Fifth Av. komen we aan ons hotel. Oef!!!  Eerste prachtige dag en avond afsluitend zoals we de dag begonnen zijn : Rooftop. De nacht valt over NYC…

On a rooftop Manhattan, one in the morning, watching the light flash…” – PJ Harvey –

Good night lovely people.

@ rooftop The Pod Hotel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s