donderdag 7 juli 2011

Donderdag 7 Juli 2011

Na een 6hrs diepe slaap met dosisje melatonine ben ik goed uitgerust; mijn reispartner doch zonder melatonine (tegen beter weten in). Even mijn blauwbesje aan de wifi schakelen, mailtjes checken en zelfs nog een mailtje sturen naar homebase met op de achtergrond de deuntjes van Beth Ditto (Ipod dockingstation voorzien op kamer welke we met technische ondersteuning aan de praat krijgen). Ons grote portie fruit met water en pomegrade wonderful wordt verorberd op de rooftop.

@ rooftop The Pod Hotel

Feel good Inc” – the Gorillaz.

@ Empire State Building

We beslissen om vroeg te vertrekken naar de Empire State Building, want hebben geen zin om lang in de file te staan om de 86 hoge verdiepingen te bestijgen. Toch zijn we de niet enigen die vroeg op zijn, maar valt nog mee. Na 22 dollar betaald te hebben en twee liften genomen komen we op de roof top van de Empire State Building “the top of the City. De zichten zijn indrukwekkend, oneindig ver turen, 360° beeld van gans NY van de Bronx en verder tot aan Brooklyn; van Williamsburg naar Jersey. Ik trek de ene foto na de andere van gans de omgeving; met de functie tegenlicht trek ik de mooiste kiekjes. Het beetje wachten loont de moeite.

Empire state of mind” – Jay-Z and Alicia Keys

Van hieruit trekken we verder naar China Town en Little Italy. We nemen de metro tot in Canal Street en daar komen we temidden een nieuwe wereld vol (namaak-) winkeltjes en eethuisjes met Chinese optekens. We zijn op zoek naar een brunch, maar na een paar straatjes te hebben ingeslagen valt mijn reispartner zijn oog op een grote winkel vol jeans en andere mooi gerief. Stappen binnen en hij schiet zich op de jeansafdeling, ik op de Ray Ban stand. Ik knoop een gesprek met een jonge zwarte knul en spreken over de Bronx, studeren en basketball. Mijn reispartner koopt twee jeans aan sterke korting en forceren een extra korting op 2 Ray-Ban‘s; eentje kopen, tweede aan helft van de prijs; thanks man! You’re welcome; The boss of the shop zal in de toekomst wel twee keer nadenken voor hij zegt eentje kopen…

@ Little Italy

We wandelen verder van China Town naar Little Italy. Relatief kleine wijken, maar wel intens en indrukwekkend, vooral de kleurrijke straatjes van Little Italy : groen, wit en rood. vele scènes van gangster- en maffia movies zijn hier geschoten. We move further south direction Financial District. Langsheen de City Hall, Supreme Court en andere rechtbanken komen we op de mythische plaats van 9/11, de ingevallen “Twin Towers“. Ideale plaats om een hapje te eten en te blijven stilstaan bij de grootste aanslag in de hedendaagse Westers wereld en te beseffen dat dit wel degelijk mogelijk was in onze volwassen generatie… Eventjes denk ik terug aan wat er die dag 9/11 eveneens gebeurde in mijn persoonlijk leven! Mijn reisgenoot werd er stil van en kreeg zelfs kippevlees, tuurde zelfs enkele keren de lucht in wanneer er precies miniatuurspeelgoedvliegtuigjes over de immense wolkenkrabbers vlogen; de omvang van de op ons netvlies gebrande onwaarschijnlijke televisiebeelden nemen ineens een totaal andere dimensie aan.

Psyche ” – Massive Attack

@ Wall Street

Na een gezonde take-away maaltijd vol groentjes, tofu en kip te hebben gesmuld en wat grappige kiekjes te hebben geschoten, trekken we naar het financiële hart van NYC. Mijn nieuwe “interesse” moet ik toch van dicht gezien hebben; de charging bull waar iedere stockpicker natte dromen van heeft, is te zien aan Wall Street. Jammer dat er een bende onwetende pubers er rond staan. Hopelijk kennen ze het verschil tussen een stieren – en berenmarkt, maar betwijfel het. Toch eventjes snel piepen hoe het gesteld is met Petrobras, Yingli Green Energy Holding, Mosaic Co, Market Vector Gold Miners ETF,…

Shit man, batterij van mijn Nikontje is plat. Kan nu geen pics meer schieten! Hier zullen we dan wel eventjes moeten terugkomen, want dit kan ik mijn Ronsische economische kameraad niet aandoen. Misschien zondagmorgen vooraleer we naar SoHo en Meatpacking District gaan?

Keuzes maken? Ferry naar Staten Island en Governors Island of Fift Av? We laten onze creditcard spreken en trekken naar de Apple store on Fifth Av. Resultaat : Macbook Pro en Ipod Classic 160 GB. Erna op zoek naar een paar loopschoenen Free Nikes. In mijn nieuwe hobby moet ik toch het goeie schoeisel hebben; kwestie van jarenlange verwaarloosde voetjes soigneren. Welgeteld vier shops moet ik aandoen om Nikes Free te vinden; nergens mijn maat! Mijn reisgenoot dook eveneens te pas en te onpas de ene na de andere betere kledingszaak binnen om zijn kleerkast te spijzen.

De creditcard deed goed zijn werk : “I need a Dollar” – Aloë Blacc

@ Green Acre Park

De voorraadtank en de voetjes beginnen het beste gehad te hebben en trekken regelrecht naar hotel. We verkiezen om een groot bord eten te nemen bij onze Koreaanse vrienden en op te smullen aan het watervalletje in Green Acre park. De maaltijd doet echt heel veel deugd want is echt van moeten, reuzenhonger!

Aangekomen in hotel, Macbook Pro uittesten (zoiets marcheert subiet, in vergelijking met Microsoft…), scheren, douche en vers hemdje aantrekken en duiken de nacht in met Admiral Freebee – “Faithfull to the night”.

@ rice to riches

De metro dropt ons in hartje SoHo (metro groene lijn halte Spring Street). Onze magen verlangen naar een desertje. Aha hier in de buurt is er een salon, “Rice to Riches“, waar ze enkel maar rijstpap verkopen, zeker 10 à 12 verscheidene soorten, met nog eens de keuzes tussen 10 toppings. Ik kies voor een rijstpap met vanille flavour en topping van oatmealgranola en mijn reispartner met rum. Als fervent en dagelijks rijsteter een voltreffer.

Na het overheerlijke desertje in hippe potjes willen we een drankje drinken. We kiezen voor het Franse etablissement “Balthazar“. Typisch Frans, gezellige drukte en mooi authentiek interieur. We nemen plaats aan de toog naast een Amerikaan die escargots, frietjes met ketchup en een grote pint aan het verorberen is. Ik neem een mint tea en mijn reispartner een stevige Vlaamse Duvel, gebrouwd in de USA, de smaak en de kleur is toch enigszins anders dan in België, maar mijn reisgenoot heeft er met volle teugen van genoten. Onze Amerikaanse tooghanger maakt een opmerking over mijn reispartner zijn Duvel en zo geraken we aan de klap. Hij is een filmmaker, grote interesse en bezoeker van Frankrijk, kent België en naar ons aanvoelen een beetje van een filou…maar toch een toffe pee die ons nog een paar interessante tips meegeeft en wat plaatsen die voor “waste of time” zullen zorgen. Nadien gaat zijn Iphone af en ik zie op het schermpje dat zijn vrouw met kindje belt en snelt naar het toilet om hoogstwaarschijnlijk niet te laten horen waar hij uithangt! Nemen afscheid en gaan richting metrostation en verder naar ons bedje. Maar onderweg roept er een dame naar ons : ” You guys smell great “. Those crazy Americans bedenk ik me of ruikt mijn Hugo Boss fragrance dan toch heel sexy?

Raver ” – Burial

Lange dag achter de boeg en na toiletbezoek, BlackBerry checken en tandjes poetjes duiken we onder de lakens. Nog eventjes nakaarten met de Ipod op shuffle op de achtergrond val ik in een diepe gelukzalige slaap. Op naar een volgende rijkgevulde dag in the Big Apple!

“Give it back” – Addicted Kru Sound 

Slaapwel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s