maandag 11 juli – dinsdag 12 juli 2011

Dinsdag 12 juli 2011; last day :

Jaja, de laatste dag is aangebroken:::((( Wederom een goeie zes uurkes diepe dodo gedaan en wederom fris wakker om de laatste uurkes te genieten van de City that never sleeps. We nemen ons gebruikelijk weliswaar laatste ontbijt bij onze Koreaanse vrienden van assortiment vers fruit met Pomegrade peaches tea; nuttigen dit op de rooftop van ons hotel. Ik maak zo goed als mogelijk mijn valies en ga nog een afscheidstoertje lopen langsheen Madison Av met de Ipod in de oortjes genieten van Gill Scott Heron & Jamie XX “NY is killing me”.

Naar hotel lopende ga ik potje oatmeal met toppings van raisins, nuts and brown sugar halen bij Azuur en genietend peuzel ik het op in Green Acre Park. Ik begin te beseffen dat een prachtreis tot een einde komt… Douche nemen en finish my luggage.

breakfast @ rooftop

Er staat nog een laatste shopping hour op de agenda vooraleer ons middagmaaltijd te nuttigen in the City. We gaan ons in de rij wachtenden plaatsen aan de shop “Abercrombie & Fitch“. Ja zeker, je leest het goed, om te mogen binnengaan moet je in de wachtrij staan tussen een reeks pubermeisjes die perse op de foto willen staan met de ontblote mannenmodels die in de shop paraderen. Waarom worden er geen foto’s getrokken met de lady models? Ik koop parfum voor mamalief  – Wakely (eigenlijk om samen te nuttigen) en een oldfashioned sweater A&F. Mijn reispartner slaat nog een slagje bij “Hollister” (Californisch merk van vrijetijdskledij). Gaan nog eens bij Apple winkel binnen maar beslissen om PodHotelwaarts te gaan en een laatste maal van het buffet te smullen van onze mooie en toffe Koreaanse vrienden op de hoek “Azuur”.

Skyline @ Manhattan

Shit man, de laatste uren zijn aangebroken; het moeilijke afscheid van the City dient zich aan… Ieder op zijn manier verwerkt het einde van een fantastisch verblijf : de ene wordt wat krekelig, de andere maakt wat loze grapjes! We beseffen beiden dat een formidabele periode tot een einde komt en dat we richting de reële wereld gaan, naar ons huis waar we terug geconfronteerd gaan worden met zaken die we willens nillens hebben moeten achterlaten; het ene al wat aangenamer dan het andere! Ik neem afscheid van de skyline van NYC…

All I Need Is A Little Time, To Get Behind This Sun And Cast My Weight, All I Need Is A Peace Of This Mind, Then I Can Celebrate.” – Air

Tegen 14hrs nemen we de metro richting Jamaica Center Parsons Archer om daar dan de Airtrain te nemen naar Terminal 8 om in te checken bij Jetairways. Valiesjes (net geen 20 kilo) geven we af en gaan richting US Customs. Schoenen uit, alles in de mandjes en zo de controle door. No problem. Nog snel een fles water kopen; de lenzen uitdoen, een toiletbezoekje. Beiden zijn we klaar voor de terugtocht over de Atlantische Oceaan.

Sonic Youth – “ Diamond Dea “

We installeren ons op rij 34 (middengang). Mijn reistpartner heeft dik prijs; een oud Indisch mannetje die op het eerste zicht toch wat raar oogt, is zijn terugvlieggezel. Na het opstijgen installeer ik me met mijn Macbook en pruts wat aan de meer dan 800 genomen foto’s; mijn reispartner kiest een filmpje uit : “The Adjustment Bureau.” Toevallig opgenomen in hartje Manhatten. Een mooi verhaal over een man en een vrouw die elkaar ietwat toevallig tegenkomen maar door “bovenaf” niet “gepland” zijn om een relatie te beginnen, maar zoals het cliché geldt : “Love above all”!

Het Indisch kabinepersoneel komt aandraven met hun vliegtuigvoer, maar ditmaal pas ik en grabbel wat koekjes in mijn tas die ik heb gekocht in “Whole Foods Market” zoals een Clif Bar reepje en een Crispy Rice Cracker. Mijn reispartner gaat resoluut voor de vliegtuigavondmaaltijd (met alle gevolgen van dien natuurlijk); hij vraagt zoals elke serieuze frequent flyer een whisky on the rocks, als medicijn voor de verstopte bronchiën… Ik beslis om een melatonine pil te nemen (om geen jetlag te creëren), snel toiletbezoekje te doen, dekentje en maskertje aan en hopelijk een goeie 2hrs sleep. Ik voel mezelf zo wegglijden van deze aardbol en oogjes vallen toe.

” Pale Horses ” – Moby

Na een 2,5hrs geslapen te hebben, voel ik me toch redelijk goed. Mijn reisparter komt ook geleidelijk bij zijn positieven. Maar klaagt steen en been over zijn Indisch buurman die constant zit te schokken en te beven met zijn benen : “Ambetant da ge daar van wordt!”

@ airplane

Het Indisch kabinepersoneel komt met het ontbijt en ditmaal aanvaard ik wel de plateau, maar enkel voor het watertje en het fruitsapje; de bol glutenmuffin laat ik aan me voorbij gaan evenals de droge stukjes meloen. Ik wil de bruine muffinbol aan onze Indische vriend geven, maar hij weigert; die man kan nog zo ziek niet zijn, want is nog lucide genoeg om dat niet te willen opeten…

Stilletjes aan zet het vliegtuig de landing in. Het gevoel van definitief einde van een prachtreis overvalt me een beetje en zeg het volgende, ietwat emotioneel getint tegen mijn reispartner : “Hopelijk is het voor ons beiden de laatste “single-reis” in ons leven, want wens iedereen zo’n reis toe; indien niet dan gaan we volgend jaar terug intercontinentaal.” En ik schrijf hem voor afsluiten van ons emo-momentje een bonnetje : “In te ruilen voor een volgende gezamelijke intercontinentale fantastische reis”. We schudden elkaar de hand, geven elkaar een vuistklopje en jammer dat er een leuning tussen ons zit en wat pottenkijkers, want anders hadden we elkaar een stevige “hug” gegeven…

We are ” The Sore Losers “. 

Macbook uit, riem aan en klaarmaken voor de landing on homebase. Landing gaat vlotjes en kunnen snel uitstappen. De temperatuur op deze dinsdagmorgen om 7h30 te Brussel is 14 graden. Hopelijk heb ik snel mijn valies en kan ik mijn korte broek ruilen voor mijn jeans (die zich in mijn bagage bevindt). Aangekomen in de grote aankomsthall gaan we aan de bagageband staan waar onze valies zal neer stuiken. De ene valies achter de andere, zoals die van mijn reispartner, maar geen zwarte trolly met rood plastieken bandjes rond de handvaatjes… ” ’t Is toch verdomme niet waar dat mijn valies er niet bij is…!!!!!! ” zeg ik zo op een zenuwachtige ietwat brutale manier tegen mijn reispartner. Hij antwoordt dat mijn valies er wel zal bij zijn. Maar ik heb zeer slecht gevoel bij deze situatie en ben zelfs al zeker dat die valies er niet bij is; hopelijk is er genen andere clown mee weg?!

Ik ga bij de desk van Flight Care (mij reeds gekend van vroeger voorval met valies met fiets erin van een goeie vier jaar terugkomende van Nice – Monaco) en vraag om uitleg. Mevr. doet haar werk, belt naar de afhandelaars op de tarmak en weet me te zeggen dat mijn valies op de lijst staat van de bagage die is achtergebleven in USA. ” Wat, dat kan toch niet; wanneer heb ik ze dan terug? Morgen met de volgende vlucht zal je valies erbij zijn…” Allé hup, hoe een fantastische reis kan eindigen op een sissertje.

Mijn reispartner, met valies, en ik zonder valies enkel met zwart tasje en macbook gekleed in korte broekje, trekken naar spoor 1 om de trein naar het Noordstation te nemen. We nemen afscheid; onze fantastische reisweg scheidt hier en gaan elk onze eigen weg op; hij naar Gent, ik naar Oudenaarde.

Ik moet nog een dik halfuur wachten in het Noordstation. Ik zit op een bankje op spoor 12 te wachten op de trein richting Oudenaarde; naast mij zitten twee negers ietwat raar te zien naar mij. Waarschijnlijk denken zij hetzelfde hoe ik me op dit moment voel : uitgeschud en terug met de poep op de reeële grond na een fantastisch verblijf op een droombestemming! Op de trein heb ik de tijd om een aantal vrienden op de hoogte te brengen van mijn terugkomst en de sage omtrent mijn valiesje.

Chase & status feat. delilah : ” time “

Tegen 10h30 kom ik te Oudenaarde aan en mijn ouders wachten me vol ongeduld op. Aangekomen in het vijfsterren hotel van mijn ouders, eet ik mijn dagelijkse portie vers fruit en begin te vertellen over de formidabele reis met een super reispartner…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s