slotwoord NYC

Epiloog van :

Frederik

Terug in België aangekomen, zijn we ons beiden alle twee terdege van bewust dat de spreekwoordelijke “mooie liedjes over het algemeen nooit blijven duren”, werden we onmiddellijk geconfronteerd met de harde dagdagelijkse “real life”.  Zo mocht Björn ervaren dat zijn valies in de USA is achtergebleven. Op het moment van het schrijven van dit verslagje hopen we dat Björn morgen (13.7.2011) zijn koffer met spullen, sommige zaken erin emotioneel aan gehecht, terug in zijn bezit kan krijgen.

Tenslotte is er ook zo iets als ‘jetlag’ van weliswaar 6 uurtjes die er voor zorgen dat het menselijk systeem zegt dat je nachtrust nodig hebt terwijl het in België bij onze terugkomst kortdag is.

Na deze onvergetelijke trip naar “the City”, naar de stad der wereldsteden in een fantastisch gezelschap kan ik u melden dat deze nog lang, om niet te zeggen voor altijd, in ons geheugen zal gebrand staan als een nieuwe ervaring die zeker smaakt naar meer, maar nogmaals, “dit pakken ze ons nooit meer af!”

Epiloog van :

Bjorn

Eind goed al goed : woensdagnamiddag is Flight Care mijn achtergebleven valies komen afgeven aan huis. Vol ongeduld doet ik mijn pauver valiesje open om te zien of er alles nog in zit. US Customs heeft mijn slot kapot gemaakt, de inhoud van mijn bagage gecheckt en alles herschikt met de aankoopdocumenten bovenaan. De vuile was door hen nog niet gewassen!

Dinsdag ben ik gans de dag wakker gebleven om ’s avonds tegen 21h30 in eigen bedje te kruipen. Zo kon ik mijn jetlag overwinnen. Ik heb een goeie 9 hrs geslapen en woensdagmorgen met fris gevoel opgestaan; fruit en nadien de running shoes aan om een toerke te doen doorheen het piepkleine stadje Ronse (in tegenstelling tot de metropool van waarvan ik kom lijkt alles minuscuul). I’m feeling like a little strenger in my own house…

I wanne gonna back to 809…” – Arctic Monkeys

Alles begint stilletjes aan door te sijpelen dat ik terug met de voetjes op de grond ben en terug mijn leven van voordien dien op te nemen. Niet simpel omdat je ook met de realiteit geconfronteerd wordt die je achtergelaten hebt!

Ik toon aan mijn dichte entourage mijn helse reeks foto’s en vertel hen uiteenlopende anekdotes.

Samenvattend kan ik het volgende over mijn reis naar New York City zeggen :

Het was voor mij de eerste maal dat ik een intercontinentale reis maakte en is enorm meegevallen; de poort naar de andere continenten staat wagenwijd open. Amerika is enorm meegevallen; nog beter dan ooit gedacht. Maar het super gezelschap heeft er zeker toe bijgedragen dat de reis zo geslaagd was. Frederik en ik kennen elkaar al geruime tijd; hebben nog samen gewerkt (al ging dit in begin niet van een leien dakje) en hebben door de jaren heen steeds een goed contact behouden. We wisten op voorhand wat we aan elkaar hadden, maar toch is het een proef. Maar het resultaat van onze samenzijn in the Big Apple is met brio geslaagd; ik stel zelfs dat onze band nog hechter is als voorheen. (mooi voorbeeld is dat we na reis elkaar constant gehoord hebben en we elkaar veelvuldig hebben gezien; van een melt down- of afkoelperiode was er totaal geen sprake, wel integendeel).

Tanx for the seven days in heaven Frederik, “American Boy“!

brunch @ buddys

De manier van het beleven van de reis : goed voorbereid en “bevrijd” vertrekken, alles te voet gedaan op de tonen van Admiral Freebee (“never travel by highspeed”), enorm veel gezien, gevoeld, gehoord, gesmaakt, geroken en beleefd maakt dit een topreis. Ik kan het moeilijk onder woorden brengen wat voor een belevenis het geweest is!

Mij zien ze zeker nog terug in the City, want zoals LCD Soundsystem & De Waele Brothers het zo mooi zeiden :  “NY excuse

Ik wens af te sluiten met de lyrics van PJ Harvey, die het album “stories from the city, stories from the sea” maakte (album over NYC) :

We sing up to the eight floor, A rooftop in Manhattan, One in the morning, When you said something, That I’ve never forgotten.

rooftop Manhattan

I wrote a book” – Beth Ditto

Tanx for reading my NYC – diary

writing @ Bryant Park

de volledige foto-album : klik hier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s