my story from the City

MY STORY FROM THE CITY

Proloog van mezelf : 

Waarom New York City?

Vooreerst wil ik reeds geruime tijd een intercontinentale reis maken en stond USA ergens bovenaan mijn lang lijstje. De vele films, muziekclips en andere beelden hebben me voorheen al zin gekregen om de plas over te steken. En als je USA zegt, dan sprint NYC er absoluut uit. “A City that never sleeps” en vooral het feit er oneindige dingen te zien en te doen zijn, trokken me aan in NYC. Ik wilde de uiteenlopende contrasten en werelden ervaren waar iedereen zo over spreekt!

Ik heb een lange en op het einde een moeilijk sportief hoofdstuk achter de rug. In de loop van de maand maart 2011 besliste ik om definitief een punt te zetten achter de competitie in de sport. Uiteenlopende redenen lagen aan de basis om dat hoofdstuk af te sluiten. Zoals aanslepende gezondheidsproblemen die ik de laatste twee en een half jaar bleef ervaren; het jaartje ouder, wijzer worden en het verleggen van ambities en interesses! Daarom werd het ook eens tijd om een reis te maken zonder steeds te zeulen en “sjollen” met die fiets van me. Ik droomde reeds lang om een reis te maken zonder steeds te moeten trainen…

Ten laatste, een goeie reden om een mooie reis te maken, was het feit dat ik mezelf een cadeau wou geven voor de drie maanden lange intensieve voorbereidingen van studeren en me concentreren voor de selecties voor de job die ik in de toekomst wil gaan uitvoeren. In februari van dit jaar kreeg ik dan ook het heugelijke nieuws dat ik geslaagd was en de deur openstond voor de laatste ronde in september, dus vond ik dat ik mezelf een mooi cadeautje mocht geven in de zin van een onvergetelijke reisbestemming, ditmaal zonder fiets en zonder prestatiedrang.

Deze drie redenen waren voor mij voldoende om een weekje te boeken met een goeie kameraad!

Ik keek er maanden naar uit en bereidde me er dan ook gedegen op voor om er een goed geplande en amusant plezierreisje van te maken.

Proloog van mijn reispartner, Frederik D’Hulst : 

Enige tijd geleden, zo ongeveer halverwege april 2011, kreeg ik van Björn een telefoontje of ik met hem samen op reis wou gaan naar New York City. Ik viel eerlijk gezegd een beetje uit de lucht; had nog geen plannen voor de komende zomervakantie. Zonder al te veel willen zien in de toekomst deelde ik mee dat ik dat wel zag zitten maar dat ik wel wou weten wat soort vakantie het zou worden….en zoals je hieronder zal lezen wat voor een vakantie het geworden is! Na enkele ‘besprekingen’ (lees : een paar keer gezond lunchen in de Komkommertijd en Bioplanet) hebben we geboekt en beiden de Atlantische Oceaan overgestoken richting NYC.

Hieronder het omstandig gedetailleerd en zeer zorgvuldig uitgewerkt verslag voorzien van de nodige fotootjes en ‘links’ hier en daar aangevuld met een gepeperde anekdote.

Laat de reis maar snel komen, dachten we zo. En zo kwam dinsdag 5 juli dichter en dichter bij…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s